LOFTH B.V. COPYRIGHT 2020. ALL RIGHTS RESERVED.

MAX Ouderenjournaal

Project omschrijving

Coronapatiƫnten kunnen vanaf vandaag, 6 april worden verpleegd in congrescentrum MECC in Maastricht. In een grote zaal zijn daar ruim 275 bedden neergezet, inclusief o.a. zuurstofvoorziening. De zaal is opgesplitst in 12 blokken.

Deborah van der Starre maakte een reportage die deze week in het Max Ouderenjournaal te zien zal zijn. Ze monteerde dit item met Finch van Maaren bij Lofth.

Het MAX Ouderenjournaal biedt handvatten, maar bezorgt ook een glimlach. We nemen een kijkje bij grote en kleine initiatieven in de regio. Het programma geeft ook tips voor afleiding en vermaak.

In de rubriek Vraag van de dag beantwoorden kijkers vragen van kijkers. En er worden deuren geopend die nu door coronamaatregelen gesloten zijn. Hoe vergaat het bijvoorbeeld de dieren in de Nederlandse dierentuinen, nu deze gesloten zijn voor publiek?

Heel Holland Bakt-jurylid en foodexpert Janny van der Heijden zorgt voor de nodige kook en eet-inspiratie. Hoe kun je met beperkte middelen, toch een voedzame maaltijd op tafel zetten, zonder dat je heel intensief aan het koken hoeft te slaan?

Het programma legt ook contact met ouderen die in isolatie zitten buiten onze landsgrenzen.

Project credits

  • Regie: Deborah
  • Montage: Finch van Maaren
Top