LOFTH B.V. COPYRIGHT 2020. ALL RIGHTS RESERVED.

Zembla – Ziekenhuis in crisistijd

Project omschrijving

In één van onze Corona-proof montagesets, werkte Thijs de afgelopen weken aan Zembla van 28 mei: Ziekenhuis in crisistijd.

Overvolle IC’s met doodzieke coronapatiënten en zorgpersoneel dat van top tot teen is ingepakt in beschermende pakken: het zijn intussen bekende beelden. Maar wat we nauwelijks zien, is de enorme impact die het coronavirus heeft op de ondersteunende diensten. De schoonmakers, de technische dienst, de afdeling logistiek, allemaal onmisbaar voor een ziekenhuis. Zeker in crisistijd. Zo blijkt uit de Zembla-uitzending ‘Ziekenhuis in crisistijd’.

Verslaggever Nicolien Herblot volgt wekenlang de stille krachten in het St Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk en ziet hoe het ziekenhuis na een hectische tijd langzaam opkrabbelt en toewerkt naar het ‘nieuwe normaal’. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Deze week zijn er toch weer nieuwe coronabesmettingen vastgesteld bij medewerkers en patiënten op een gewone verpleegafdeling. Hoe dit heeft kunnen gebeuren, wordt op dit moment door het ziekenhuis onderzocht. Voorlopig zijn sommige niet-spoedeisende operaties hierdoor uitgesteld.

Project credits

  • Regie: Nicolien Herblot
  • Research: Els Knaapen
  • Eindredactie: Manon Blaas
  • Montage: Thijs Nusmeijer